انجمن فنّاوری اطلاعات و ارتباطات ایران درسال ۱۳۸۳ با هدف زیر تشکیل گردید:
• ایجاد ارتباط با پژوهشگران و افراد خبره در فنّاوری اطلاعات (IT)، فنّاوری ارتباطات (CT)
• همکاری با نهادهای اجرائی، علمی و پژوهشی مرتبط با فنّاوری اطلاعات و ارتباطات
• توسعه فرهنگ استفاده مطلوب از توانمندیهای فنّاوری اطلاعات و ارتباطات
کمبود شدید تراشه احتمالا” گریبان گیر تیم آبی میشود
در سال ۲۰۲۰ قطعات سختافزاری جدید با کمبود شدید در بازار مواجه شدند و گزارشی جدید میگوید این اتفاق بهزودی برای تراشههای B460 و H410 اینتل نیز رخ میدهد.
اینکه صنعت تراشه در دنیای امروز با شرایط سختی مواجه شده است، اتفاق دور از انتظاری نبود و مشتریان بیشتر از همه اذیت میشوند. طی ماههای گذشته شاهد کمبود شدید کارتهای گرافیک سری RTX 3000 انویدیا و سری Radeon RX 6000 ای ام دی بودهایم و گیمرها نیز برای تهیهی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس با مشکلات متعددی مواجه شدهاند.
در همین راستا بهنظر میرسد بهزودی قرار است شاهد اتفاقی مشابه برای مادربردهای اینتل که مبتنیبر تراشههای B460 و H410 هستند باشیم. گزارشها میگویند اوضاع وخیمتر از حد تصور است و نهتنها تراشههای موردبحث، بلکه بردهای مدار چاپی (PCB) و دیگر قطعات الکترونیکی موردنیاز برای تولید مادربرد نیز با اتمام موجودی مواجه شدهاند یا اینکه قیمت آنها بهشکلی محسوس افزایش پیدا کرده است.
بر اساس گزارش جدید مایدرایورز، تولیدکنندگان مادربرد در ماه پایانی سال ۲۰۲۰ آخرین سری از تراشههای B460 و H410 اینتل را دریافت کردهاند و قرار نیست در ماه جاری میلادی تأمین تراشهها بهبود پیدا کند. گزارش موردبحث ادعا میکند ایسوس، گیگابایت و ام اس آی (MSI) استراتژیهای خود در زمینهی عرضهی مادربرد را دستخوش تغییر کردهاند و قصد دارند بهزودی قیمتها را افزایش دهند. گرچه مایدرایورز بهطور دقیق به جزئیات ماجرا اشاره نمیکند، اما این رسانه میگوید ازراک (ASRock) و بایوستار (Biostar) در وضعیت بدتری نسبتبه ایسوس، گیگابایت و ام اس آی بهسر میبرند.
بنابراین آنطور که افشاگران میگویند، تراشههای B460 و H410 در وضعیت بسیار بدی هستند، اما ظاهرا تأمین تراشهی Z490 بهشکلی نسبتا خوب انجام میگیرد. دلیل اصلی این موضوع به لیتوگرافی تراشه مربوط میشود؛ درحالیکه Z490 مبتنیبر لیتوگرافی ۱۴ نانومتری است، دو تراشهی B460 و H410 با لیتوگرافی قدیمیتر ۲۲ نانومتری بهمرحلهی تولید میرسند.
گفته میشود همین نوع استراتژی قرار است برای تراشههای موردانتظار سری ۵۰۰ اینتل نیز اتخاذ شود. این تراشهها که سازگار با پردازندههای سری راکت لیک اس (Rocket Lake-S) هستند برخی بهبودها نسبتبه نسل فعلی تجربه خواهند کرد. گفته میشود تراشهی Z590 مبتنیبر لیتوگرافی ۱۴ نانومتری است و تراشههای B560 و H510 برپایهی لیتوگرافی ۲۲ نانومتری تولید میشوند.
اینتل احتمالا ظرفیت خطوط تولید تراشههای ۲۲ نانومتری را برای محصولات قدیمی نگه میدارد تا بتواند تراشههای جدید سری ۵۰۰ را با لیتوگرافی پیشرفتهتر تولید کند؛ تراشههایی که گفته میشود بهزودی قرار است در جریان برگزاری همایش بزرگ CES ۲۰۲۱ رونمایی شوند. گفته میشود پردازندههای جدید راکت لیک S مدتی بعد و تا پیش از پایان سهماههی نخست سال جاری میلادی معرفی خواهند شد.
انجمن فناوری اطلاعات
و ارتباطات ایران
©کپی رایت-تمام حقوق محفوظ و متعلق به انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران است.
انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
فهرست مطالب
آدرس دبیرخانه :
تهران،خیابان حافظ، دانشگاه صنعتی امیر کبیر، ساختمان ابوریحان، دانشکده برق، طبقه 6 اتاق 612 تلفن: 66485856_021